tirsdag 27. januar 2009

Reise til Kanariøyene om vinteren?

Mange velger å reise bort når den norske vinteren er på sitt kaldeste. Sol og varme gir oss alle overskudd og humør, men mange velger også å reiser også av mer innlysende helsemessige årsaker.

Helsereiser har vist seg å være viktig for mange som sliter med ulike plager; fysiske som psykiske. Kan man i så måte forvente å finne full sommer og sol i Europa midtvinters? Middelhavet har lite å tilby når det gjelder høye temperaturer i vintermånedene, men Europa strekker seg faktisk enda lengre sørover.

Vest av Afrika ligger Kanariøyene. Tenerife, Gran Canaria og Fuerteventura er de største av disse øyene. Her holder temperaturen seg høy og stabil gjennom det meste av året. Det blir sjelden eller aldri veldig varmt, og like sjelden kaldt.


Naturligvis kan man ikke garantere for temperaturer når man reiser vinterstid, men det kan gis et anslag på hva man kan forvente. Dagtemperaturen er naturligvis høyere enn temperaturene nattestid. Om vinteren kan man ikke forvente lavere temperaturer enn 10 grader om natten. På dagtid kan man forvente mellom 16 og 24 varmegrader. Et snitt på omlag 20 grader er derfor å forvente. Skylaget og solas gjennomslag vil være mest avgjørende for om gradestokken går over eller under 20 grader. Nedenfor ser du været på Gran Canaria akkurat nå:

Click for Las Palmas De Gran Canaria, Canary Islands Forecast

Ingen kommentarer: