lørdag 28. juni 2008

Calamari - Blekksprut på spansk

Når du besøker Spania ender det ofte opp med at man går innom en restaurant - gjerne opptil flere ganger. For oss nordmenn kan det være ting på menyen som virker litt fremmed og kanskje ikke helt appellerer til appetitten. En av disse tingene er ulike retter av blekksprut, også kjent som calamari.


Blekkspruten er ikke bare ettertraktet i Spania, men man finner den også som en tradisjonell og ettertraktet rett i de fleste land i Middelhavet. Også på nordkysten av Spania blir blekksprut fisket av lokale fiskere. På bildet nedenfor ser du en båt i Santander der fangsten i hovedsak består av calamar.


Noe uvant kost for oss nordboere, men den smaker godt - altså; den har ikke dårlig smak, men jeg synes at den heller ikke utgjør en gastronomisk revolusjon. Det mest spennende er jo at den smaker annerledes og uvant. Dermed er calamari absolutt å anbefale.

Ingen kommentarer: