søndag 29. juni 2008

Tomme gater i Madrid

Jeg kom akkurat inn på hotellet da kampen startet - selveste EM-finalen. Etter å ha sittet på fly og flyplasser litt for lenge, var det godt å gå ut og strekke på beina i pausen. Det ble en lang spasertur, og gradestokken viste 35 grader. Etter å ha gått et stykke slo det oss at Madrid var en meget stillferdig by.


Det var knapt et menneske å se. Vi kunne krysse de gatene vi ønsket uten å måtte vente på grønt lys - det var jo nesten ingen biler ute. Det virket som om hele befolkningen i Madrid enten var inne og så på EM-fianelen, eller at de hadde trukket ned til storskjermen i sentrum.
Etter kampslutt ble det straks mer liv i gatene. Folk ropte, biler brukte hornet flittig mens spanske flagg ble stukket ut av vinduene. Også i skrivende stund hører jeg seiersrop, sang og flittig bruk av bilhorn i gatene. Storbyen som var så stille for en time siden, er nå våknet til liv.

4 kommentarer:

Anonym sa...

For en fantastisk kamp! Spania vant en fortjent seier.
Det er så godt å se at artig angrepsfotball vinner.

Ha et fint opphold i Madrid :)

fiskeri sa...

Takker! Det er steikande varmt her. Da kampen var slutt, var det ganske mørkt, men det var fremdeles 32 grader. Skal kose meg her nede og prøve å skrive litt på bloggen hver dag.

Anonym sa...

Det må ha vært en utrolig opplevelse! Madrid så og si tom for mennesker. Kan nesten ikke tenke tanken en gang.

fiskeri sa...

Ja Ståle, det var helt rart. Fikk et par korte kvelder i Madrid de neste dagene, og prøvde å få unna litt shopping. Det var ekstremt med folk i sentrum, og man måtte gå i kø både på fortau og i butikker.