tirsdag 1. juli 2008

Katedralen La Almudena i Madrid

Severdighetene ligger tett i Madrid sentrum. 10 minutters gange vest for Plaza Major, kommer man til den katolske katedralen La Almudena. Katedralen har fått navnet sitt fra en jomfru og helgen fra La Almudena, og de første planene for det storslagne bygget startet på 1500-tallet. Det skulle imidlertid gå svært mange år før byggearbeidet startet; først i 1879.

Arbeidet med katedralen stanset under den spanske borgerkrigen og deretter var det stillstand frem til 1950. Ferdigstilling av bygget skjedde først i 1993. I dag fremstår katedralen som en kompakt bygningsmasse, vakkert utsmykket med spir, statuer, søyler og ornamenter i alle høyder og hjørner.


Inne i katedralen vises et maleri fra 1500-tallet der den kvinnelige helgenen fra La Almudena er avbildet.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vandret bare rundt utenfor katedralen, så den aldri inni. Vakker? På meg virket den veldig bastant samtidig som den på en måte ble bagatellisert av det grandiose palasset.
Var innom en annen katedralen litt lenger ned i gata. Den var vel verd et besøk. Så lettere unnseelig ut i forhold til La Almudena, men innvendig virket den langt større enn den gjorde utvendig. Og utenfor sto forrige paven med armene hevet mot himmelen.

fiskeri sa...

Ja det var mange kirker og katedraler i Madrid, og jeg har bilder av noen av de andre også, men har ikke hatt tid til å lage noe om dem ennå. Utrolig mye stort og fint for oss som kommer fra norske forhold.