torsdag 3. juli 2008

Retiro park - oasen i Madrid

Det finnes flere parker i Madrid, men av de som ligger mest sentralt, er Retiro den største og mest populære. Parken ligger like øst for det berømte Prado museumet. Parken er mer enn høye trær og brede stier. De mange byggverkene og statuene er severdigheter i seg selv. På bildet over ser vi litt av et større basseng der man har mulighet til å ta roturer i små robåter.


Retiro park er lett tilgjengelig hvis du bruker metroen i Madrid. Retrio stasjon ligger i nordre ende av parken. For innbyggerne i Madrid fungerer parken som et fristed fra en travel hverdag i en storby. Parken er selvsagt også et yndet mål for turister, og det er heller ikke langt mellom forelskede par som har funnet seg en grønn flekk mellom høye trær.


De eldste delene av parken stammer fra 1500-tallet, men den har senere blitt utvidet, forfalt, renovert og endret flere ganger. I dag utgjør parken et område på 1,4 kvadratkilometer. Av det som finnes i parken kan vi nevne; Alfonso monumentet (som vi ser litt av på det øverste bildet), rosehagen, statuen av "den falne engel" og glassbygningen som kalles "krystallpalasset".

2 kommentarer:

Anonym sa...

Retiroparken ble en av mine faborittsteder i Madrid. Jeg vandret i ro og mak der en lang kveld, satt og nøt stemningen av et rolig folkeliv, fulgte med på ungdom som opptrådde med infall rundt musikk, skateboard og alskens andre aktiviteter. Et deilig sted hvis en har gått gatelangs store deler av dagen. Fine bilder fra parken. fremkalte gode minner fra mitt besøk :-)

fiskeri sa...

Ja, en nydelig og storslått park Ståle. Fikk bare så altfor lite tid til å gå i parken. Ville hatt en dag til ettersom det er så enormt mye å se der - og ta bilde av. Jeg fikk bare en kort kveldstur, og skulle tilbake dagen etter; med da var jeg på møte til halv elleve om kvelden, og dermed ble det ikke mer enn den ene turen.