fredag 4. juli 2008

Teatro Real - operaen i Madrid

Opera er mer enn en bygning i Madrid. Ordet brukes like ofte som benevnelse på området rundt bygningen. På bildet nedenfor seg du baksiden av operabygget, og i forkant av bildet ser du også nedgangspartiet til metro-stasjonen, som selvsagt også heter Opera.

Opraen ligger bare ti minutters gange fra sentrum stasjon (Sol), og det flotte operabygget blir ganske så lite når du kommer fram til plassen på andre siden av bygget. Der ligger en nydelig park, dekorert med en rekke statuer, og deretter følger det gigantiske kongelige palasset. På bildet nedenfor ser du fronten av operabygget med en av statuene fra slottsparken i forgrunnen.


I området rundt fronten av operabygget er det derfor ikke motorisert fersel, og der får man plass og ro til å nyte de mange severdighetene i dette området. Dette er også et fint sted for dem som vil ha seg et måltid.

1 kommentar:

Anonym sa...

Et deilig sted, dette. Godt å rusle her på kveldstid etter at den varmeste solsteiken har gitt seg, lyset ble mykere og folkelivet formelig eksploderte. En av mine favorittområder i Madrid :-)