søndag 6. juli 2008

Plaza de oriente - Madrids stoltheter

Plaza de oriente er kanskje ikke det mest kjente stedsnavnet i Madrid, men her er du midt i hjertet av Madrids stoltheter. Plassen inneholder en vakker park med rekker av store statuer og vakre blomsterbed.

I øst grenser parken til operaen i Madrid og mot vest finnes det storslåtte kongelige palasset, og i tilegge finner vi katedralen La Almudena vegg i vegg til slottspalasset.


Store åpne områder rundt parken og bilfrie omgivelser gjør Plaza de oriente til et område der man gjerne kan oppholde seg lenge og der fotoapparatet brukes flittig. Der parken grenser mot operaen er det også flere kafeer.

Selv om plassen er et obligatorisk mål for turister, er det langt fra trangt når man spaserer i parken eller på de brede gatene på hver side av parkanlegget. Her er det også god plass for gatemusikanter og andre grupper som bidrar med kunstneriske opptrinn.

Som i Retiro park er det også flere par som bruker parken til å rydde plass til litt romantikk.

2 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg må smile over et hyggelig gjensyn. Deilig sted!

fiskeri sa...

Ja, Plaza de oriente er et delig fristed i et travelt sentrum. De to siste bildene ble tatt en kveld jeg var på shopping (noe som er en vanselig og travel øvelse for meg). Jeg endte da opp på Plaza de oriente der jeg tilbrakte den siste timen med noenlunde dagslys. Det var godt å komme til en så stor og rolig plass etter å ha trasket i kø i handlegatene.