søndag 6. juli 2008

Shopping i Madrid

Denne bloggen har i hovedsak tatt for seg mye av det som er å se av severdigheter i Madrid, men for mange er det også viktig å få med seg en handletur i spanias hovedstad.

Første råd får være å velge et gunstig tidspunkt på dagen. Frem til i femtiden om ettermiddagen er det rolig og fremkommelig i Madrid, men deretter fylles gatene. Utover ettermiddagen og kvelden kan det bli uvirkelig mange mennesker som oppsøker handlegatene i sentrum og de større handlesenterne. Bildet over er tatt utenfor senteret "El Corte Ingles" som ligger ved sentrumsdelen Goya. Senteret har en åpen løsning der de ulike avdelingene ligger som små øyer i senteret. Utvalget er enormt, og mye av det som selges er tiltenkt kvinner.

Stor folketetthet og mange store og/eller spesialiserte butikker finner du også i gatene som springer ut fra sentrumskjernen (Sol). Nord for Sol ligger flere gågater som blir gradvis mer ufremkommelig utover ettermiddagen. Bildet over viser handlegata Calle de Preciados kl. 19 en mandags ettermiddag. Her finner man store etasjer som ene og alene omhandler produkter som parfyme, sko og undertøy. I Madrids gater finner du blant annet også mange gullsmeder, veskebutikker, slipsbutikker og selvsagt rikelig med kafeer og restauranter. Shopping i Madrid er litt mer folksomt og intenst enn i Norge, men tar du handleturene tidlig på dagen, får du langt mer plass og ro i de mest populære butikkene.

1 kommentar:

Anonym sa...

For å shoppe, er det en god idé å gå tidlig. For å oppleve folkelivet, trives jeg best med tiden utover senettermiddagen og tidlig kveld. Men helst etter å ha fått noe i magen. Disse gågatene er fascinerende opplevelser i seg selv, syns jeg.