fredag 11. juli 2008

Fritidsfiske i Spania

Når man går langs havnepromenader i Spania, eller i andre land langs Middehavet, blir jeg alltid overrasket over hvor mange som driver fritidsfiske. I Santander var byfjorden full av små båter på morgenkvisten og langs kaiene samlet fritidsfiskerne seg.

Noen har med seg noe å sitte på, og på bildet over ser du en eldre mann som også har en glip hengende ut over kaien. Fiskestang er et vanlig, men ikke nødvendig utstyr for alle spanske fritidsfiskere. Mange var utstyrt med håndsnøre som var tvinnet opp rundt en boks. Ved hjelp av svinge-bevegelser med armen ble agnet/sluken kastet langt ut.

Så det store spørsmålet: Fikk de fisk? Vel, flertallet så ut til å slite i så måte. Timene gikk, men det virket som om kamaratskapet (det sosiale) og selve aktiviteten i seg selv var mer viktig enn å få fangst. Noen kunne imidlertid vise til fisk i medbrakt bøtte eller pose. Der kunne man se skatelignende fisker og andre - for oss - fremmede arter. Noen størrelse på fisken var det imidlertid ikke. For dem som fisket på fjorden var blekksprut et yndet bytte, og noen kunne vise til flotte fangster.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Dette er noe som fascinerer meg. Artig å se at nesten hvor som helst i verden jeg reiser, sitter det menn langs elvebrededr og sjøkanten og fisker. Sammen. Tydelig ikke så farlig med om de får fisk. Kameratskapet, som du skriver, er tydeligvis viktigere. Har sett dette fra Estland i nord til Kenya i sør, Thailand i øst til Cuba og California i vest. Det er tydeligvis et eller annet med firsking som fenger og fanger menn :-)

Anonym sa...

Glemte å si takk for gjensyn med Madrid. Det var hyggelig å se igjen byen gjennom dine øyne :-)

fiskeri sa...

Bare hyggelig Ståle! Mulig det blir flere poste både fra Santander og Madrid. Har ennå en del bilder liggende, så det blir nok gjort når jeg får tid.