onsdag 2. juli 2008

Det kongelige palasset i Madrid - Palacio Real

Palacio Real er den offisielle residensen til den spanske kongefamilien, men kongen bor egentlig i et annet palass i Madrid. Palacio Real er ikke mindre imponerende av den grunn. Palasset er kjent for å være det største kongelige palasset i Vest-Europa. Med 2800 rom, bør de besøkende ha god plass. I tilknytning til palasset er det en stor åpen plass (plaza) mot sør; som vi ser litt av på bildet over.

For turistene er Palacio Real et selvsagt mål, og palasset ligger helt inntil en annen stor turistattraksjon; Katedralen La Almudena. Fra sentrum (Sol) tar det 15-20 minutter å spasere til disse severdighetene.

Den åpne plassen er omgitt av selve palasset mot nord og høye murer og gjerder på de øvrige sidene. Ved inngangspartiet kan man kjøpe seg inn på området og selvsagt få kjøpt suvenirer som vitner om at du har sett denne storslåtte bygningsmassen. Palacio Real, slik det fremstår i dag, ble ferdigstilt på 1760-tallet.

3 kommentarer:

Anonym sa...

Jeg vandret bare utenfor palasset. Syns det var mektig nok :-) Tok du en tur inn? Hvis du gjorde det: var det verd et besøk - i tilfelle jeg "svipper" innom Madrid igjen?

fiskeri sa...

Hei Ståle!
Nei, jeg fikk dessverre ikke tid til å gå inn. Reisen var i forbindelse med en møte-uke, og det ble noen svært lange møter. Brukte derfor tiden mest til å spasere rundt i byen og se på alt det flotte som var der. Jo, palasset var stort og mektig.

Anonym sa...

Det var verdt turen inn også!!!